Şirketimiz hakkında hiçbir şekilde vergi incelemesi yapılmadan ve defter, belgelerimize bakılmadan Risk Analiz Merkezinden firmamızı Sahte Belge Düzenleyicisi koduna almışlar. Fiziki hiçbir inceleme yapılmadan bizi sahte belge düzenleyicisi yapmalarına karşın bu SMİYB düzenleyicisi kodundan çıkmak ve aynı zamanda yürütmenin durdurulması kararı almak için mahkemeye dava açacağız. Bu konudaki dava için hangi kanuni dayanak ile nasıl bir izahat yapmamız gerekir? Hangi terimleri kullanmalıyız? Dilekçede hangi husus belirtmeliyiz? Yardımcı olmanız ricasıyla saygılar.
Sezer Kahraman
Sayın Kahraman,
Şirketiniz hakkında herhangi bir vergi incelemesi yapılmadan alışlarınız ile ilgili faturalarınızın sahte olup olmadığı konusunda herhangi bir yargıya varılamaz. Ancak Maliye Bakanlığı tarafından Ankara'da oluşturulan bir risk analiz merkezi mevcuttur. Burası tarafından bir iç genelgeye göre malzeme alışlarınız ile ilgili riskli firmalar takip edilmektedir. Söz konusu risk analiz raporunu alınız. Buna göre söz konusu firmadan alışlarınız ile ilgili sıkıntı olup olmadığı bu firma ile ilişkileriniz, ödeme durumlarınız, malzeme alımlarınızın gerçekçiliği vs durumları bağlı olduğunuz vergi dairesine 15 gün içinde kanıtlamanız gerekir. Konuyla ilgili Maliye Bakanlığı'nın iç genelgesi kapsamında bağlı olduğunuz vergi dairesi ile görüşmeniz ve istenilen belgeleri sunmanız zorunludur. Aksi takdirde vergi dairesi sizi KDV genel tebliğine göre özel esaslara alabilir.
Dr. Mustafa Alpaslan
Muhasebe Hakkında Herşey
muhasebeweb.com
Muhasebe dünyasıyla ilgili pratik ve güncel bilgiler, muhasebe haberleri, muhasebe Hesap İşleyişi ve muhasebe yazarları ile muhasebe uygulamalarını işler.
facebook twitter linkedin Google +
e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter Geçişlerinizde Yanınızdayız !
e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter geçişlerinizde muhasebeweb.com ÇOK UYGUN Fiyatlarla Yanınızda! HIZLI TEKLİF ALIN ! |